Szobafestés Tisztasági Mázolás Tapétázás Szabó István

Festő tippek minden barkácsművész számára

Olyan egyszerűnek tűnik, de az eredmény gyakran katasztrófa.

A festék kifröccsen sarkokhoz csövek mögött nehéz a festés.

Előkészítés barkácsfestéshez

Az előkészítés, amikor a festés elengedhetetlen. A falfestés zökkenőmentes működése érdekében kérjük, tegye a következőket:

Takarás: Annak érdekében, hogy a falait teljesen nyugodtan lehessen festeni, először a takarással kell kezdeni lehet papírral vagy fóliával.A kritikus helyeket tésa maszkoló szallagal ki kell ragasztani és amit lehet szereljünk le pl.:kapcsolók konnektorok butorokat takarjuk le.. Ez azt jelenti, hogy padlója és bútorai védett marad a festék fröccsenése ellen.

Tisztítás. A felszíni szennyeződéseket enyhén nedves ruhával törölje le. A kis penész- és penészfoltokat ecettel és egy szivaccsal kell eltávolítani.

Táskás régi laza rétegek. Azokat a régi kritikus rétegeket amik már málnak vagy csatog vagy a repedéseket ki vagy le kell kaparni.

Tipp: A mészfestés szintén problematikus. Ezt felismerheti, ha a felületét szilárdan megdörzsölte a hüvelykujjával. Ha a bőr fehéresé válik, az nem diszperziós festék.

Glettelés és csiszolás. Mélyalapozás után tudunk tovább haladni.Először a vakolással kell kezdeni ha mély a hiba.Ezután következik a 2x glettelés fontos ,hogy a müveletek közt hadjunk időt a megfelelő száradásra.

Csiszolás ha nagy a felület, itt érdemes géppel csiszolni.Erre nagyon jó megoldás az úgy nevezet zsiráf és ipari porszívó.Fontos, hogy nem hagyományos porszívót használunk mert nem a sok finom porra vannak tervezve.Amikor a nagy felületet megcsiszoltuk jöhetnek a sarkok,kávák,és az apró részek amit kézzel tudunk kivitelezni.

Festés előtt a falakat mélyalapozóval kell kezelni

Ez egyenletes nedvszívó képességet biztosít a falfelületnek

Keverjük. A vödör felnyitása után a festéket jól keverje meg egy fából készült keverővel,vagy gép és keverőszár segítségével. Mivel különösen a sötét színeknél a sok színes pigment a vödör alján helyezkedik el. Ezek keverés közben egyenletesen eloszlanak.

Tervezés. Soha ne fessen nyitott ablaknál, mivel a huzat egyes helyeken a festék gyorsabban száradthat.. A legjobb hőmérséklet a szobahőmérséklet és a zárt ajtók és ablakok.

Szobafestés Budapesten

Az előkészület után megkezdődhet a szobafestés

Kezdje a mennyezettel, hogy semmi ne csepeghessen a kész festett falakra.

Nedves-nedves módszerrel. Ezzel a festési folyamattal megakadályozza a falfestés csúnya és látható átmeneteit. Ehhez helyezze el a hengert úgy, hogy mindig függőlegesen húzza át a falfelületet egyenes, egymást átfedő sávokon.

Ha a fal színe sötét, a teljes lefedéshez általában szükség van egy második rétegre.Hagyja, hogy a fal jól megszáradjon a második réteg előtt.Amikor kész vagyunk lehet szellőztetni,hogy a pára és a festék szag el párologjon.

Ha betartja ezeket a tippeket, barkácsfestő szakember lesz.

Ha bármilyen kérdése van kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

Szabó István
Szobafestő mázoló tapétázó.
Ond vezér utja, 27
Budapest, XIV. , 1144 Magyarország
06202567860

A weboldal Adatvédelmi irányelvét elolvastam és tudomásul vettem.