A boldog szülők gyakran nem hagyják ki a lehetőséget, hogy maguknak fessék ki gyermekeik szobáját. De a színek kiválasztásakor először gondoljon a gyermek természetére. 

 

 

 

Tapétázás

 

 

HOGYAN BEFOLYÁSOLHATJÁK A SZÍNEK GYEREKEINKET?

 

Magától értetődik, hogy a fal festék megválasztásakor ügyelnie kell arra, hogy az nem mérgező és száradásakor nem bocsát ki mérgező gázokat. Ha gyermeke már egy kicsit nagyobb, akkor beleszólhat a gyermekszoba színválasztásába.

 

Elvileg a gyerekszobának is színesnek és boldognak vidámnak kell lennie.  De túl sok különböző vagy túlságosan egyhangú szín negatívan befolyásolhatja gyermeke hangulatát. 

 

Gyermekének hosszú távon kényelmesen kell éreznie magát szobájában, biztonságos helynek kell lennie, és biztonságban kell éreznie magát.Ezért fontos tisztázni a szoba kialakításának színét, és ha lehetséges, beszéljünk a gyermekkel. 

 

 

 

ÖRÖM ÉS JÓ HANGULAT A GYEREKSZOBÁBAN  

 

Ha gyermeke inkább nyugodt , akkor a sárga színek nagyon alkalmasak a szobába. Bátorítanak, és néhány csendes gyermeket élénkítenek. Ha a sárga túl világos, akkor egy gyönyörű narancs ugyanazt a hatást fogja elérni.

 

 Ezeknek a színárnyalatoknak az a további előnye, hogy az élénk színek vizuálisan nagyítják a helyiséget. Természetesen színek kombinációja is lehetséges, például az egyik jó lenne az ablaknál vagy az ágy körül. 

 

 

 

ÖSZTÖNÖZZE GYERMEKE KREATIVITÁSÁT

Ha gyermeke kedvenc színe piros, próbálja meggyőzni egy lila színről. A vörösnek nincs nagyon pozitív hatása gyermeke hangulatára, ez nagyon élénk gyermekeket nyugtalanná és agresszívé teszi.

A lila, másrészt, állítólag pozitív hatással van a gyermekek kreativitására. És biztosítja a mentális egyensúlyt is.

NYUGTATÓ ÉS KIEGYENSÚLYOZÓ ÁRNYALATOK

Ha gyermeke jobban szorong, próbálkozzon kék színekkel. A kék színről általában úgy gondolják, hogy nyugtató hatású, ezért ezt gyakran választják . A zöld szín ezzel szemben a harmónia és az egyensúly biztosítását szolgálja.

 A gyerekszoba kék és zöld színnel történő festésével egyensúlyt és koncentrációt ad .

Tapétázás

 

TAPÉTA – A LEGSZEBB  A FALON

Ha nem elégedett a klasszikus festéssel, lenyűgöző falat hozhat létre tapéta segítségével. Ez a fotó tapéta. Nevezett termék különösen rugalmas.A tapétára minden elképzelhető motívumot nyomtatnak: erdő, világtérkép, mese hősök stb. Az ilyen tapétáknak illeszkedniük kell a belső terekhez.

Amikor már tudja,hogy melyik színt kell választania a gyermekszoba festéséhez, próbáljon gyermekével kiválasztani egy szint vagy tapétát . Végül is a festés fő célja nemcsak a szoba vizuális szépségének megteremtése, hanem a gyermeke jólétének előmozdítása is

x Logo: Szabó István EV
This Site Is Protected By
Szabó István EV