Vissza Hivás

Ajtó ablak festése mázolása

Az ajtó mázolásával nem csak a megjelenést, hanem az ajtó élettartamát is meghosszabbíthatjuk.


Az alapfolyamat mindig hasonló, de egyes ajtók alaposabb munkát igényelnek.

A legegyszerűbb munka, ha olyan ajtókat szeretne festeni, amelyeknek sima, dísztelen felülete van fából vagy műanyagból készültek. Bármilyen dísz megnehezíti az ajtófestéssel végzett munkát, mert nehezebbé válik a lakk egyenletes felhordása.

Ajtó és Ablak Mázolás Budapest Környékén

A legtöbb szakember csak a tisztasági festéshez ért, mi viszont a ajtók ablakok mázolását is el tudjuk végezni.

Mázolási Szolgáltatásaink

 • Csiszolás: Az alapfelület előkészítése a további munkálatokhoz.
 • Gittelés: A felület egyenletességének biztosítása a kisebb hibák eltüntetésével.
 • Alapmázolás: Az első réteg felvitele, amely alapozza a további munkálatokat.
 • Lakkgittelés: A felület simítása és tökéletesítése a végső mázolás előtt.
 • Zománcozás: A végső réteg felvitele, amely az ajtó vagy ablak végső megjelenését és védelmét biztosítja.

Elérhető Felületkezelések

 • Selyemfényű befejezés
 • Matt befejezés
 • Magas fényű befejezés

A mázolt felület tehát egységes lesz, akár selyemfényű, matt, illetve magas fényű zománcozással is.

Következtetés

Az ajtó mázolásával nem csak a megjelenést, hanem az ajtó élettartamát is meghosszabbíthatjuk.

A mázolás nem csupán felületkezelés; a megfelelő színválasztékkal kifejeződhet egyéni stílusunk és javíthatunk otthonunk atmoszféráján. Böngésszen Színek oldalunkon, ahol bemutatjuk a különféle mázolási lehetőségeket és segítünk megtalálni az Ön számára tökéletes árnyalatot.

Ha tetszenek a friss mázolási munkáink képei és szeretné, ha az Ön otthona is ilyen gyönyörűen ragyogna, ne habozzon!Adjon egy lájkot és vegye fel velünk a kapcsolatot!

AJTÓ ABLAK CSISZOLÁSA, GITTELÉSE ,FESTÉSE, MÁZOLÁSA.

Az ajtók nem csupán funkcionális elemek, hanem otthonunk díszítőelemei is. Egy szépen mázolt ajtó az első dolog, amit vendégeink észrevesznek, amikor belépnek otthonunkba, így az ajtómázolás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy személyiségünket és stílusunkat tükrözzük. Ezen felül, az ajtómázolás segít megvédeni az ajtókat a környezeti hatásoktól, mint például a nedvesség, a napfény és a hőmérséklet-ingadozások.

További képek

Ablakok és Ajtók Mázolása:Hasznos tippek és trükkök


Válasszon olyan festéket, amely ellenáll a kopásnak és az időjárási viszonyoknak, különösen, ha kültéri ajtókat és ablakokat fest. A vízbázisú akril festékek gyorsan száradnak és kevésbé büdösek, míg az oldószeres festékek tartósabbak és jobban ellenállnak az időjárásnak.


 1. Takarófólia és maszkolószalag használata: Védjen minden olyan felületet, amit nem szeretne festékkel bekenni. A takarófólia és a maszkolószalag megakadályozza a festék kifröccsenését és megkönnyíti a takarítást.
 2. Szellőztetés: Győződjön meg róla, hogy a festés alatt megfelelően szellőzik a helyiség, különösen, ha oldószeres festéket használ.
 3. Időjárás: Ha kültéri felületeket fest, válasszon egy száraz, szélmentes napot. Az eső és a magas páratartalom hátráltathatja a festék száradását.
 4. Próba: Mindig végezzen próba festést egy kisebb, kevésbé látható felületen, hogy lássa, hogyan viselkedik a festék és milyen színt ad a végleges száradás után.

Az ajtók és ablakok mázolása nemcsak szépíti otthonát, hanem védi is azokat. A megfelelő előkészületek, minőségi anyagok és gondos munkavégzés eredményeként otthona hosszú ideig szép és jól karbantartott lesz.