MENNYEZET FESTÉS – HOGYAN KELL CSINÁLNI

Sokan esnek ugyanabba a hibákba a fal és mennyezet festésekor. De igazából nem is olyan nehéz szép eredményt elérni, ha egy kicsit ismeri a munkafolyamatot és nem utolsósorban a technikát.

Tisztasági festés Zugló

A türelem erény a falak és a mennyezet festésekor.

Másképp fogalmazva: A tényleges festés megkezdése előtt alaposan fel kell készülnie. Előkészítés nélkül elkezdeni festeni, kicsit olyan, mint házat építeni anélkül, hogy lefektettük volna az alapot. Ezért mindig tegye meg a következőket, mielőtt ecsetet és festőhengereket fog meg. Vigyen ki minden bútort a szobából, amennyire csak lehetséges, és távolítsa el a polcokat és a lámpákat a falakról és a mennyezetről. Ha nincs lehetősége az összes bútort eltávolítani a szobából, helyezze át a bútorokat a szoba közepére. Fedje le a padlót, a radiátorokat, az ablakpárkányokat és minden bútort műanyag fóliával, festőszalaggal vagy kartonpapírral. A padlóburkolatot maszkolószalaggal rögzíti a szélek mentén. Fedje le maszkolószalaggal a fatárgyak széleit, kereteket, paneleket és hasonlókat. Javítsa ki a lyukakat és repedéseket, majd csiszolja le, hogy egyenletes felületet kapjon.

Technika és a sorrend is fontos

Ha az előkészítő munkának vége, készen áll a festési munkára. Itt a sorrend fontos, ha nagyszerű eredményt akarunk elérni – a tényezők sorrendje nem lényegtelen. Kezdje a mennyezet festésével , majd fesse le a falakat. Mindig kezdje ecsettel a sarkokban, a széleken mentén, majd használja a széles hengert. Ha szükséges, szerelje fel a hengert egy teleszkópos rúdra, hogy megkönnyítse a munkát. Amikor falakat kell festeni, akkor kezdje ecsettel is festeni a széleket, kereteket, radiátorokat stb. A hengert lehetőleg élek és sarkok mentén használja, közvetlenül az ecsettel történő festés után, hogy festés nedvesen a nedvesre módszer legyen. Majd a végén fessen a nagy hengerrel .