Vissza Hivás

Mennyibe kerül a festék tisztasági festés esetén? Mutatjuk a festék költségeit!

Házának komplett renoválására készül? Vagy csupán egy szobát szeretne átmeszeltetni otthonában? Egy dolog mindkét esetben biztos: szüksége lesz festékre.

  • Az, hogy mennyibe kerül a festék a tisztasági festés esetén egy igencsak jelentős kérdés. A válasz persze korántsem egyértelmű, hiszen a végösszeget mindig az adott, specifikus körülmények határozzák meg.
  • Gondolhatunk itt például a festékrétegek számára. Van ahol elegendő csupán egy rétegben festeni, míg máshol kettő, vagy akár több réteges festést is megkövetelnek a falak.
  • Az eltérő festék szükséglet pedig eltérő végösszeget eredményez. Az egymástól olykor fölöttébb különböző körülmények ellenére mégis meg tudunk határozni egy megközelítőleges árat a festékszükséglet számítás során.

Festék szükséglet számítás - Jöjjenek a konkrét számok!

A falfestékeknek számtalan típusa létezik. A kínálat hatalmas, az árak pedig vegyesek. A lehető legegyszerűbb csoportosítás szerint a következő fajtákra oszthatjuk a falfestékeket:


  • -folttakaró falfesték
  • - diszperzit falfesték
  • - penészgátló falfesték

A folttakaró falfesték ára 11.000 - 13.500 Ft / 15l. A diszperzit falfestéket 500 - 2.000 Ft / l áron szerezhetjük be. A penészgátló falfesték költsége pedig 2.800 - 4.000 Ft / l. A fenti árak ismeretében már kissé könnyebb dolgunk van a festék szükséglet számítás során. Hogy még pontosabb végeredményt kaphassunk, nézzük meg a különböző festékmárkák kínálatát is.

A fenti árak ismeretében már kissé könnyebb dolgunk van a festék szükséglet számítás során. Hogy még pontosabb végeredményt kaphassunk, nézzük meg a különböző festékmárkák kínálatát is.

Festékmárkák és azok ára

A falfestés költségeinek egyik legmeghatározóbb tényezője a festékmárka. A piacon találunk olcsóbb és drágább falfestékeket is. Viszont az olcsóbb festék nem vezet mindig kedvező végeredményhez.

Nagyon sokat számít ugyanis az adott falfesték fedőképessége. Lehetséges, hogy egy drágább festékkel elegendő csak egyszer átfesteni a falakat, míg egy olcsóbb fajta festék esetén akár többszöri falfestésre is szükség lehet. Így végül az olcsóbb termék lesz a drágább... Ezért ezt a szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni az előzetes festék szükséglet számításnál.

És hogy mennyibe kerül a festék egy megbízható gyártótól?

A felsorolásban 3, kiválóan fedő és jó ár-érték aránnyal rendelkező festékmárka található:


  • - A Dulux a világ egyik legismertebb festékmárkája, amely 3.000 - 4.000 Ft / l áron kínálja nekünk a konyha-és fürdőszoba festékeket.
  • - A szintén kiváló fedőképességű Héra falfestéket 15 literes kiszerelésben 9.500 - 12.000 Ft között vásárolhatjuk meg.
  • - A Poli-Farbe falfesték hasonló árban van, 8.500 - 10.000 forintba kerül egy 14 literes csomagolás.

Amennyiben a fentiek ismerete után is maradtak Önben kérdések a festék szükségletet illetően, kérjen bátran szakértői tanácsot. Ezáltal olyan megoldáshoz juthat, ami a falainak és a pénztárcájának egyaránt kedvező.

1kKedvelés 1kKövető