Hétfő - Péntek : 07.00 - 18.00
Tisztasági festés Budapesten
4-es minőségi

szint Q4

Glettelés -
a különböző minőségi
szintek

Sokan mindig azt gondolják, ó, a mennyezet nem olyan fontos, úgysem nézi senki... De ez nem igaz, végső soron minden szempontból tökéletes eredményt akarunk. A glettelést kivitelezhetjük hagyományos szerszámokkal spakli,glettvas,lepke. Ha egy picit gyorsabban szeretnénk haladni glettelő henger alkalmazásával gyorsabban felhordhatjuk a glettet. Nagy területekre használjuk az airless glett szoró gépet de legalább 3 embert igényel.

Glettelés munkák négy különböző minőségi szintre oszlanak. Fontos tudni, hogy az 1-es minőségi szint, más néven Q1 a legalacsonyabb, a 4-es minőségi szint Q4 pedig a legmagasabb felületi minőség. A következő bejegyzésben bemutatom a 4 különböző minőségi szintet . Biztos vagyok benne, hogy néhány ember most felteszi magának a kérdést, hogy milyen szintű minőségre van szükségük Ahhoz, hogy választ tudjunk adni ezekre a kérdésekre, fontos tudni, hogy végül milyen felületet szeretne.

Q1 alap glettelés

Alapglettelésről beszélünk . Ahogy korábban mondtam, a Q1 a legalacsonyabb minőségi szint.

Az üvegszövet szalagot beledolgozzák a gipszkarton illesztésekbe, hogy megakadályozzák a későbbi repedést. Itt a hézagok és a gipszkarton csavarjai vannak kitöltve.

Q2 normál glettelés - általános követelmény

Térjünk a Q2-re. Ezt szabványos töltésnek is nevezik . A Q2-es minőségi szintnél a gipszkarton hézagok szélesebbre vannak kitöltve.

A csavarlyukakat itt másodszor töltik be. A kiálló töltőanyagot simítóval élesen lekaparjuk, hogy sík felületet hozzunk létre.

Q3 speciális glettelés

A Q3-as minőségi szintet akkor alkalmazzuk, ha a fal kidolgozásával szemben magas követelmények vannak. A Q3-es minőségi szint eléréséhez a Q2-as minőségi fokozat minden munkalépését el kell végezni.

A harmadik munkamenetben a fugák széles kihúzása történik, így a felület síkká válik. Miután a töltőanyag megszáradt, az egész falat le kell csiszolni.

Q4 különleges glettelés

A Q4-es minőségi szint eléréséhez a Q3-as minőségi fokozat minden munkalépését el kell végezni. Ezután a gipszkarton falat a teljes felületen 1 mm-nél nagyobb töltőanyagréteggel vonják be. Száradás után a falat is le kell csiszolni. Ha egy szép egybefüggő és por mentes felületett kapunk megkezdődhet a szobafestés.