Szobafestés előkészitése glettelés

Gletteléshez nem csak a jó anyag a fontos, hanem a megfelelő eszköz is a tökéletes eredmény eléréséhez. Az építkezésen a falakat és a mennyezetet ki kell glettelni akár háromszor is.

Tisztasági festés Zugló

Glettelés -a különböző minőségi szintek

Sokan mindig azt gondolják, ó, a mennyezet glettelése nem olyan fontos, úgysem nézi senki... De ez nem igaz, végső soron minden szempontból tökéletes eredményt akarunk. A glettelést kivitelezhetjük hagyományos szerszámokkal spakli,glettvas,lepke. Ha egy picit gyorsabban szeretnénk haladni glettelő henger alkalmazásával gyorsabban felhordhatjuk a glettet. Nagy területekre használjuk az airless glett szoró gépet de legalább 3 embert igényel.

Glettelés munkák négy különböző szintre oszlanak. Fontos tudni, hogy az 1-es szint, más néven Q1 a legalacsonyabb glettelési szint, a 4-es szint Q4 pedig a legmagasabb glettelési minőség. A következő bejegyzésben bemutatom a 4 különböző minőségi szintet . Biztos vagyok benne, hogy néhány ember most felteszi magának a kérdést, hogy milyen szintű minőségre van szükségük Ahhoz, hogy választ tudjunk adni ezekre a kérdésekre, fontos tudni, hogy végül milyen felületet szeretne.

Q1 alap glettelés

Alapglettelésről beszélünk . Ahogy korábban mondtam, a Q1 a legalacsonyabb szint.

Az üvegszövet szalagot bele gletteljük a gipszkarton illesztésekbe, hogy megakadályozza a későbbi repedést. Itt a hézagok és a gipszkarton csavarjai vannak ki glettelve.

Q2 normál glettelés - általános követelmény

Térjünk a Q2-re. Ezt szabványos glettelésnek is nevezik . A Q2-es szintnél a gipszkarton hézagok szélesebbre vannak ki glettelve. A csavarlyukakat itt másodszor is gletteljük. A kiálló töltőanyagot simítóval élesen lekaparjuk, hogy sík felületet hozzunk létre.

Q3 speciális glettelés

A Q3-as szintet akkor alkalmazzuk, ha a fal kidolgozásával szemben magas követelmények vannak. A Q3-es glettelési szint eléréséhez a Q2-as minőségi fokozat minden munkalépését el kell végezni. A harmadik munkamenetben a fugák széles glettelése történik, így a felület síkká válik. Miután a glett megszáradt, az egész falat le kell csiszolni.

Q4 különleges glettelés

A Q4-es glettelési szint eléréséhez a Q3-as minőségi fokozat minden munkalépését el kell végezni. Ezután a gipszkarton falat a teljes felületen 1 mm-nél nagyobb töltőanyagréteggel vonják be. Száradás után a falat is le kell csiszolni. Ha egy szép egybefüggő és por mentes felületett kapunk megkezdődhet a szobafestés.