Szobafestés tippek

A jó szobafestési tippekkel sok időt és fáradságot takaríthat meg – és még pénzt is. Ha a szobafestés túlságosan nehézzé válik, vagy kevés az idő, akkor jó festési tipp, ha szobafestők segítségét kéri .

Tisztasági festés Zugló

Szobafestés: ne a legolcsóbb szerszámokat vásárolja

Az ár és a minőség általában összefügg. Tehát amikor festőhengerekbe, ecsetekbe, festékbe stb. kell beruháznia, akkor sem a legolcsóbb felszerelést kell választania. Ehelyett költsön egy kis plusz pénzt , mert gyakran megkönnyíti a festési munkát és jobb az eredményt.
Mérje le a helyiséget és takarítson meg pénzt: Ha leméri a festendő helyiségeket, könnyebben kiszámíthatja, hogy mennyi festékre van szüksége. Így nagyobb valószínűséggel vásárolja meg a megfelelő mennyiségű festéket, és nem marad felesleges festék.
Válassza ki a megfelelő festéket: pl. kifejezetten nedves helyiségekhez, famunkákhoz, valamint falakhoz és mennyezetekhez más festék szükséges. Ezért az is fontos, hogy a festeni kívánt anyaghoz vagy helyiséghez megfelelő festéket válasszon – ez vonatkozik arra is, hogy a festék fényes vagy matt legyen .
Fontolja meg a színválasztást: A színek nagy hatással lehetnek egy szoba vagy az egész otthon hangulatára. Egyes színek energiát adnak a szobáknak, míg más színek nagyobbá, világosabbá, meghittebbé és otthonosabbá tehetik a helyiségeket.

Távolítsa el a bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat:

Könnyebb a helyiségben való mozgás és a festési munkák elvégzése, ha előzőleg eltávolította a bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat. Ha pedig nem távolítható el, vagy nem helyezhető el a szoba közepén, akkor például letakarhatja . Nem festendő felületek takarása: Nem festendő felületek letakarásával, pl. aljzatokon, kereteken, a padlón és más felületeken, elkerülheti a festékfoltokat, amelyeket később nehéz eltávolítani.
Kaparás és csiszolási lyukak és repedések: A falon lévő repedések és lyukak megnehezítik a megfelelő festést, és a lehető legszebb és tartósabb eredményt. Ezért érdemes előszőr glettelni, majd csiszolni a felületet úgy, hogy teljesen sima legyen. Először a széleket és a sarkokat fesse le: Ha falakat és mennyezetet is fest, akkor a legjobb, ha először a széleket és a sarkokat festi le széles ecsettel, Ezután folytathatja a nagyobb felületekkel, ahol egy nagy festőhengert használhat.
Gyorsan távolítsa el a maszkolószalagot: A festés befejeztével a maszkolószalagot a lehető leghamarabb távolítsa el, hogy a festék ne száradjon meg.