Vissza Hivás

Tisztasági festés a fürdőszobában: Speciális festékek és technikák

Egy fürdőszoba felújítása többnyire magas költségekkel jár.

És meglehetősen sok munkát igényel. Akár közel két hétre is szükség lehet a felújítási és csempézési munkálatok elvégzéséhez.

Ez sokakat eltántoríthat attól, hogy belevágjanak egy ilyen hosszadalmas és igencsak drága tevékenységbe. De mi lenne akkor, ha azt mondanánk, hogy a fürdőszoba felújítás sokkal olcsóbban és gyorsabban is megvalósítható?
A fürdő átalakulása ugyanis más módon is történhet, méghozzá lényegesen kedvezőbb áron.
A megoldás: fürdőszoba festék csempe helyett!

Fürdőszoba festék csempe helyett

Kézenfekvő, hogy a fürdőszoba festése sokkal olcsóbb alternatívát jelent a csempézéssel szemben. A lakásnak eme része szintúgy hatékonyan átfesthető, mint például a nappali vagy a hálószoba.
De ehhez kellenek:

  • - a megfelelő anyagok,
  • - nagyfokú pontosság,
  • - és széleskörű szaktudás is.

A fürdőszoba tisztasági festése – előkészületi munkák

A fürdőszoba festék csempe helyetti alkalmazása kiváló megoldást nyújt, feltéve, ha pontosan betartjuk az alábbi fürdőszoba festési tippeket.

  • Kaparás és tisztítás: A fürdőszoba tisztasági festése a festeni kívánt felület kaparásával kezdődik. A falakról a meglazult festéket vagy tapétát festékkaparó segítségével eltávolítjuk, azután pedig megtisztítjuk a felületet.
  • Alapozás: Használjunk speciális alapozót, amely elősegíti a festék tapadását és javítja a vízállóságot. Az alapozó réteg egyenletes felületet biztosít a festék számára.
  • Glettelés: A fürdőszoba tisztasági festésének előkészítésekor a glettelés az egyik leglényegesebb lépés. Az összes egyenetlenséget - hézagokat és repedéseket – bevonjuk ezzel a faljavító töltőanyaggal. Amikor a glett megszáradt (azaz a hézagkitöltő anyag alkalmazása után egy nappal), finom csiszolópapírral simára csiszoljuk a felületet.

Habár a fürdőszoba festésének előkészületei sok időt vesznek igénybe, mégis érdemes alaposan elvégezni ezeket. Ez az előkészítő munka nagyban hozzájárul a magas színvonalú végeredmény eléréséhez. Ezért a fürdőszoba festési tippek legtöbbje nem is magáról a fürdőszoba festésről, hanem az arra való szakszerű felkészülésről szól.

Vízálló festékek széles választéka

Minél elterjedtebbé vált a fürdőszoba festék csempe helyetti használata, annál nagyobb választékban jelentek meg a vízálló festékek az üzletek polcain. Ma már számos különböző szín és árnyalat közül választhat az, aki a fürdőszoba festése mellett dönt. A vízálló festékek között nagy népszerűségnek örvendenek az élénk, természetes színek - az olívazöld, az okkersárga és a galambszürke is.

  • Akril: Gyorsan száradnak, és tartós, vízálló bevonatot képeznek. Ideálisak fürdőszobákban és egyéb nedves környezetekben.
  • Epoxi: Rendkívül ellenállóak és vízállóak, gyakran használják padlók és más nagy igénybevételnek kitett felületek festésére.
  • Poliuretán: Kiváló kopásállóságot és vízállóságot kínálnak, valamint UV-állóak, így hosszú távon is megőrzik színüket és fényüket.
  • Szilikon: Rendkívül vízállóak és rugalmasak, így kiválóan alkalmazhatók fürdőszobákban és zuhanyzókban.

1kKedvelés 1kKövető