Tisztasági festés gyakorisága.Nappali egyetlen fal festése.

Az otthon töltött időnk nagy részét a nappaliban töltjük. Ezért az is kézenfekvő,egy friss tisztasági festés amelyek erősítik a helyiség kifejezőerejét, és bizonyos hangulatot teremtenek - pl. a kényelemre és a pihenésre összpontosítva.

Tisztasági festés Zugló

Milyen gyakran kell festeni?

Fontolja meg egyetlen fal festését olyan falfesték színben , amely szép kontrasztot hoz létre a szoba többi falával, pl. sötétebb színű. De természetesen több falat is festhet. A nappali határozottan jó hely a különböző színű festékekkel való kísérletezéshez. A tisztasági festés budapesten.hu sok éves tapasztalattal vállal nappali tisztasági festését.

De milyen gyakran kell tisztasági festést kivitelezni? És melyik helyiségekre érdemes jobban odafigyelni?

Az újonnan festett szobák gyönyörűek, és nagyon jót tesznek az otthon általános megjelenésének. Ezért az is jó befektetés, ha lefestettük őket, hogy szépnek és jó állapotúnak tűnjenek.

Ez akkor is érvényes, ha sok év telt el az utolsó festékréteg óta, ha láthatóan elhasználódtak, vagy egyszerűen csak új színekre van szükség. Mert számos oka lehet annak, hogy miért választja a szobák festését. Bár az új festék az otthoni szobákban jót tesz, természetesen nem kötelező minden második évben festeni.

Festés konyhában,gyerekszobában, és nappaliban.

Számos dolog befolyásolja, hogy milyen gyakran kell a szobákat festeni. Mely szobákról van szó Hogyan használják a szobákat

A falak festése pl. 4 évente – vagy rövidebb gyakorisággal, ha azt szeretné, hogy mindig nagyon jól nézzenek ki. A mennyezet ezzel szemben jellemzően tovább várhat az új festékre, mivel a mennyezetfesték tovább tart, mint a falfesték.

A helyiségek tisztasági festését természetesen nem csak karbantartási okokból kell elvégezni. Az is lehet, hogy új külsőt hozunk létre, pl. egyetlen fal azonos színűre festésével vagy az összes fal azonos színűre festésével .

De a falak festésének gyakorisága természetesen attól függ, melyik helyiségekről van szó. Gondoljunk csak a konyha falaira, amelyek napi szinten ki vannak téve az ételnek és a gőznek, a gyerekszobákra, ahol a játéknak és a mozgásnak is hely kell. Ezekben a helyiségekben valószínűleg gyakrabban kell festenie, mint más kevésbé kitett helyiségekben, például a hálószobában a nappaliban.

Különböző színű festékek otthonában

Az otthonrészek különböző színekre tisztasági festése – nem csak a hagyományos fehér megoldássalkivitelezhető. Sok otthonban a falak, a mennyezet fehérre vannak festve. Többek között. mert egyszerű, praktikus és szép.

De a különböző színű festékekkel valójában új energiát adhat otthona helyiségeinek - vagy azok egy részének - és egyúttal más arculatot is teremthet otthonában. Természetesen továbbra is a fehér festék a nyerő, ha festésről van szó.

De különböző színű festék használatával, pl. feltűnő színekkel gyönyörű kontrasztokat hozhat létre. A tompa és élénk színek árnyalatok pedig jól kiegészítik egymást . Az alábbiakban ihletet meríthet, hogy mely helyiségeket festheti ki színekkel.

Friss festés minden helyiségbe.

A hálószobában érdemes lehet nyugodt színeket (pl. földszíneket) figyelembe venni, mivel ezek nagyrészt nyugodt hangulatot és légkört teremtenek. Hiszen ezek a színek többek között hatással lesz a megnyugvásra és az alvásra.


A gyerekszobák: teret lehet adni a kreativitásnak. Ezért az is kézenfekvő, hogy a gyerekszobában olyan színnel festünk, amely kiemelkedik – akár az egész szobában, akár egyetlen falon, akár egy fal egy meghatározott területén. A gyerekszoba festékszínének megválasztása természetesen a gyermek nemének, korának és kell megfelelnie.

Választhatunk azonban más - és feltűnőbb - színeket árnyalatokat is. A folyosót gyakran figyelmen kívül hagyják az otthonban, amikor festékszínek használatáról van szó.

Itt sokan a hagyományos megoldást választják fehérben, és igy erősítik a beeső fényt. De a folyosón színt használva pl. visszafogott árnyalatban egy kicsit több életet és energiát teremthet.