Hétfő - Péntek : 07.00 - 18.00
Tisztasági festés Budapesten
Küzd a

stressz ellen

Milyen falszín
melyik szobába?

Általánosságban elmondható, hogy az emberek azt mondják, hogy a világos falszínek nagyobbá és nyitottabbá teszik a helyiséget, míg a sötét falak általában kisebbé teszik a helyiséget. Az emberek általában a világos, barátságos és nyitott lakótereket részesítik előnyben, így például a hálószobában kicsit sötétebbre festhetjük a falakat.

De gyakran csak arról van szó, hogy ügyesen kell hangsúlyt fektetni, vagy felpezsdíteni a lakást. Ezután színesebb színekkel dolgozhat.

Egy helyiségben azonban maximum 2 különböző színt érdemes festeni, különben gyorsan túlságosan nyugtalanná válik a dolog. Persze ez mindig attól függ, hogy mit akar elérni a festékkel. Csak jól nézzen ki, vagy talán a hangulatra is legyen hatással.

Kék falszínek
és hatásuk
nyugalom, higgadtság:

A Kék szin: küzd a stressz ellen, egyensúlyt biztosít és segít elaludni. Ez a szín képes csökkenteni a vérnyomást, így nyugtatóan hat ránk.
A kék szín pozitív hatással van a fizikai, pszichés és viselkedési mintákra.
Kiegyensúlyozottá válik a napi rutinunk általa.

Ideális hálószobákba és gyerekszobákba.
Természetesen számtalan szín és keverési arány létezik. Mint mindig, ez végső soron ízlés dolga, de a fal megfelelő színével befolyásolhatja a hangulatot, így például jobban alszik, vagy termelékenyebben dolgozik.

Természetesen most egy ilyen bézs árnyalat nem felel meg minden ízlésnek. Szerencsére vannak más nagyszerű színek is, amelyek nagyon divatosak. A semleges szürke például puha és modern megjelenést kölcsönöz. De a kék finom árnyalata is nyugalmat és koncentrációt sugároz.