Vissza Hivás

Gyerekszoba tisztasági festése: Milyen festéket válasszunk?

A gyerekszoba tisztasági festés tervezésénél a falak színének az esztétikai szempontokon túl is jelentős szerep jut.

Bizonyos színek és minták ugyanis fejleszthetik a kicsik képzelőerejét és kreativitását.

A megfelelő árnyalatokkal kifestett szoba és a falakon használt dekoráció kitűnő lehetőséget kínál a játékon keresztül történő fejlődés támogatására.

A gyerekszoba a játékon túl, a nyugalom szigete is, falainak színe pedig az alvást is megkönnyítheti.

Ezért is fontos, hogy ne csupán találomra száguldozzunk az ecsettel, mikor a gyerekszoba falfestést, illetve a gyerekszoba dekoráció festést végezzük. Ezt a munkát profi módon ajánlatos kivitelezni.

Gyerekszoba dekoráció festés

A falak színe tehát fontos tényező a gyerekszoba kialakításánál. Bizonyos színárnyalatok inspiráló és harmonikus környezetet teremtenek a gyermek számára.
Egyes színek pozitív módon befolyásolhatják a gyermekek fejlődését és hangulatát is.

Gyerekszoba falfestés – különböző variációk

Ha a gyerekszoba színéről van szó, sokféle lehetőség közül választhatunk. Íme, néhány a leggyakoribb színek közül, amelyek a gyerekszoba festés során felmerülnek:

 • Élénk színek
  Az olyan intenzív színek, mint a piros, a kék és zöld az örök klasszikusok közé tartoznak. Ezek játékos és ösztönző környezetet hoznak létre a gyermekek számára.
 • Pasztellszínek
  Gyerekszoba falfestésnél gyakran találkozhatunk pasztell színárnyalatokkal. A világoskék, a babarózsaszín és a vaníliasárga lágy és kellemes légkört alkotnak.
 • Semleges színek
  A semleges színek, például a fehér, a szürke és a bézs népszerű választás a gyerekszoba tisztasági festése során. Ezek tiszta és nyugodt hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek.
 • Tematikus színek
  Sok gyerek rajong például a szuperhősökért vagy a hercegnőkért. A mesehősök és a hozzájuk passzoló tematikus színek szórakoztató és kreatív környezetet kreálnak. Ezzel a gyerekszoba dekoráció festés visszatérő elemei.

Környezetbarát és alacsony VOC-tartalmú festékek

A gyerekszoba festés során különösen fontos, hogy a használt festék környezetbarát és alacsony VOC-tartalmú legyen. Ezzel tudjuk minimalizálni a káros anyagok kibocsátását.

A gyerekszoba festés árak egyik fő befolyásoló tényezője a festék márkája. A festék kiváló minősége a fedőképességén túl, annak az egészségre gyakorolt hatásán is megismerszik.
Ez azt jelenti, hogy nagyon is megéri egy valamelyest drágább, de sokkal biztonságosabb festékkel kalkulálni a gyerekszoba festés árak kiszámításakor.

Az illékony szerves vegyületek, azaz a „VOC” mennyisége ugyanis kihatással van a környezetre és az emberi szervezetre is.
Ezek az anyagok allergiás tüneteket, fejfájást és hányingert is kiválthatnak. Hosszútávon jelentős egészségkárosító hatással lehetnek az adott helyiségben élőkre.

1kKedvelés 1kKövető