Gyerekszoba festése.A gyerekszoba festése nem egyszerű feladat.

Magától értetődik, hogy a fal festék megválasztásakor ügyelnie kell arra, hogy az nem mérgező és száradásakor nem bocsát ki mérgező gázokat. Ha a pici már nagyobb, akkor beleszólhat a gyerekszoba festés színválasztásába.

Tisztasági festés Zugló

Hogyan befolyásolhatják a színek a gyerekeinket?

A boldog szülők gyakran nem hagyják ki a lehetőséget, hogy maguknak fessék ki gyermekeik szobáját. De a színek kiválasztásakor először gondoljon a gyermek természetére. Elvileg a gyerekszobának is színesnek és boldognak vidámnak kell lennie. De túl sok különböző vagy túlságosan egyhangú szín negatívan befolyásolhatja gyermeke hangulatát. Gyermekének hosszú távon kényelmesen kell éreznie magát szobájában, biztonságos helynek kell lennie. Ezért fontos tisztázni a szoba kialakításának színét, és ha lehetséges, beszéljünk a gyermekkel.

Öröm és jó hangulat a gyerekszobában

Ha gyermeke inkább nyugodt , akkor a sárga színek nagyon alkalmasak a szobába. Bátorítanak, és néhány csendes gyermeket élénkítenek. Ha a sárga túl világos, akkor egy gyönyörű narancs ugyanazt a hatást fogja elérni. Ezeknek a színárnyalatoknak az a további előnye, hogy az élénk színek vizuálisan nagyítják a helyiséget. Természetesen színek kombinációja is lehetséges, például az egyik jó lenne az ablaknál vagy az ágy körül. Ha gyermeke kedvenc színe piros, próbálja meggyőzni egy lila színről. A vörösnek nincs nagyon pozitív hatása gyermeke hangulatára, ez nagyon élénk gyermekeket nyugtalanná és agresszívé teszi. A lila, másrészt, állítólag pozitív hatással van a gyermekek kreativitására. És biztosítja a mentális egyensúlyt is.

Nyugtató és kiegyensúlyozó árnyalatok a gyerekszobában

Ha gyermeke jobban szorong, próbálkozzon kék színekkel. A kék színről általában úgy gondolják, hogy nyugtató hatású, ezért ezt gyakran választják .

A zöld szín ezzel szemben a harmónia és az egyensúly biztosítását szolgálja. A gyerekszoba festése kék és zöld színnel egyensúlyt és koncentrációt ad .