Ajtó ablak festése mázolása

Az alapfolyamat mindig hasonló, de egyes ajtók alaposabb munkát igényelnek. A legegyszerűbb munka, ha olyan ajtókat szeretne festeni, amelyeknek sima, dísztelen felülete van fából vagy műanyagból készültek. Bármilyen dísz megnehezíti az ajtófestéssel végzett munkát, mert nehezebbé válik a lakk egyenletes felhordása.

Tisztasági festés Zugló

Mázolás ajtó ablak festés Budapest környékén elérhető

A mázolási munkák tartalmazzák a csiszolást, a gittelést, az alapmázolást, a lakgittelést, illetve a zománcozást is.A mázolt felület tehát egységes lesz akár selyemfényű, matt, illetve magas fényben is.

A legtöbb szakember csak a tisztasági festéshez ért, mi viszont a nagyon magas minőségű mázolást is el tudjuk végezni. A munkálatokba bele tartozik a csiszolás, gittelés, alapmázolás, lakkgittelés és a zománcozás is.

Képek

MÁZOLÁS KÉPEI.

Ajtó festés Budapest

Ajtó festés Budapest

Nagypolgári lakás ajtó mázolása

Nagypolgári lakás ajtó mázolása

Panel lakás ajtók mázolása

Panel lakás ajtók mázolása

Nagypolgári lakás ajtó festése

Nagypolgári lakás ajtó festése

Korlát mázolás

Korlát mázolás

Nagypolgári lakás ajtó festése mázolása

Nagypolgári lakás ajtó festése mázolása

Az egyszerű helyiségekben is egy színes ajtó új térérzetet teremt.

A tényleges fedőréteg felhordása előtt először le kell festeni az ajtókat alapozó festékkel.

A teljes száradás után ezt óvatosan megcsiszoljuk, majd a második réteg zománc festék következik. Az ajtók sarkait és széleit legjobban ecsettel lehet be kenni , a felületeket hengerelni. Egy profi festőmester pontosan tudja, mire kell ügyelnie az ajtófestésnél. Sok éves tapasztalata alapján ismeri a munka minden lépését, és biztos lehet benne, hogy pozitív lesz az eredmény.

Ajtó ablak csiszolása, gittelése ,festése, mázolása. Megfelelő munkalépések

Az ajtó festése /mázolá /egyszerű vagy bonyolultabb feladat attól függően, hogy milyen tipusú ajtót festünk. Az alapfolyamat mindig hasonló, de egyes ajtók alaposabb munkát igényelnek.

Ha üvegbetétes ajtóról van szó, akkor az üveget maszkolni kell, és körül kell festeni. A megfelelő festékek további tulajdonságai a festék fényessége (matt, selyemfényű, vagy magasfényű lehetséges).

Alternatív megoldás a lazúr de csak natúr festetlen fánál használható, amely jobban láthatóvá teszi a fa természetes erezetét.

Ablak ajtó festése.A fa ablak több karbantartást igényelnek, mivel rendszeresen festeni kell őket.

Ha először a festék tönkremegy, akkor a faanyag is tönkremegy, ha nem kezelik. Ha a festék nem védi kellőképpen a fát, a fa nedves lesz, a rothadás és a gomba tönkre teheti az ablakot.

Az ablakokkal, mint sok minden mással, a legjobb megelőzni. Ha a festék először hámlani kezd, a munka igényesebbé válik, a festéket le kell csiszolni, és a festés megkezdése előtt alapozóval kell ellátni. Másrészt, ha megakadályozza és le festi, mielőtt a festék elkezd leválni, egyszerűen le kell mosni az ablak körüli fát egy alaptisztítóval.

Ezután matitsa a régi festéket egy darab finom csiszolópapírral, és porolja le a faanyagot, majd festheti az ablakokat. Javasoljuk, hogy egy vastag réteg helyett két vékony festékréteget adjon a faanyagnak, az egyes rétegek között hagyja a festéket egy napig száradni, ne feledje, hogy az ablakokat nem szabad becsukni amíg a festék meg nem szárad.

Jó tipp az ablakkeretek levétele és minél több vasalat eltávolítása, akkor gyorsabb a festés és lehet a vasalat alá festeni. Fontos, hogy ne fessen le tömítőcsíkokat, konzolokat, valamint garancia- és gyártási címkéket. Nagyon sok munkának hangzik, de  fontos az ablak ajtó festése, és a munka végeztével még évekig élvezheti a szép és egészséges ablakokat. Nincs ökölszabály arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kell festeni az ablakokat, ez az ablak helyétől függ.