Tisztasági festés- egy réteg festék nem elég.

Ha otthoni tisztasági festési feladatba kezd, fontos, hogy az elejétől a végéig alapos legyen. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy a tisztasági festés végeredménye nem lesz megfelelő.

Tisztasági festés Zugló

Tisztasági festés többszöri réteg

De tényleg egyszer-kétszer – kell festeni a jó eredmény érdekében? Egyszer, kétszer estleg háromszor kell festeni?
Ez jó kérdés, és a válasz több dologtól függ. Számos tényező befolyásolja, hogy egyszer vagy kétszer – esetleg háromszor – kell-e festeni.
Milyen felületet fest?
Mennyi festéket hord fel?
Hogyan fest?
A felhasznált festék minősége A különbség a jelenlegi és az új szín között

Jó ökölszabály az, hogy kétszer kell festeni ,és igy megfelelően fedő réteget kap. Különbség persze van aközött, hogy kint kell famunkát fest , vagy belül a falak festése a feladat . Akár kezeletlen fáról van szó, amit festeni kell, vagy már előre lefestett felületről. Ha egyszerűen felfrissíti a meglévő színt ugyanazzal a festékkel, akkor valószínűleg elég lesz egy festékréteg. Ha viszont egy jellegzetes színt fehérrel fest át, akkor általában három réteg festésre van szükség.

Így lehet festeni színekkel

Számos előnye van annak, ha a falakat különböző színűre fessük, és nem egyszerűen fehér festékkel festjük mind a négy falat, ami az otthon számos más helyiségében szokás. Egyetlen fal festése : Könnyen létrehozhat szép hatást .

Itt természetesen fontos az éles szélek festése , a nagy kontraszt és a szép eredmény valóban látható legyen. Ha egyetlen falat festünk, miközben a többi falat fehérre hagyjuk, akkor a helyiség felosztására használható, pl. kreatív területtel, ahol a gyermek asztala (rajzhoz, festéshez) álljon.

Egész szoba tisztasági festése

Egyetlen – de teljes – fal festésének alternatívája a fal egyes részeinek festése. Ez lehet pl. legyen két azonos színűre festett fal , így az a maga módján osztja el a helyiséget, és teret ad játszósaroknak hangulatos kuckónak. Fal kisebb területét is festheti, pl. egyszerű hegycsúcsok stb.

Választhat, szoba összes falát lefesti - akár azonos színben, akár több árnyalatban . Az eredmények nagyon eltérőek lehetnek, de ha minden falat színes festékkel festi, az kétségtelenül serkenti a hangulatot és a kreativitást.

A különböző színek választása, jó ötlet lehet ugyanazon szín különböző árnyalatait választani. Ha ugyanazt a színskálát használja az egész szobában, nagyobb békét és egyensúlyt biztosít.

Az egész otthon vagy annak részének egyidejű tisztasági festése hosszadalmas, időt és erőfeszítést igénylő feladat lehet. Aztán gondolj csak bele, milyen, ha kétszer-háromszor kell festeni. A nagyszerű festőmunka alapos és kitartó erőfeszítést igényel – esetleg szobafestő segítségét.