Hétfő - Péntek : 07.00 - 18.00
Tisztasági festés Budapesten
Egy réteg festék

nem mindig elég

Egy réteg festék nem mindig elég

Előfordulhat, hogy többszöri réteg festés kell. De tényleg egyszer-kétszer – vagy többször –kell festeni a jó eredmény érdekében? Egyszer, kétszer vagy háromszor kell festeni?
Ez egy jó kérdés, és a válasz több dologtól függ. Számos tényező befolyásolja, hogy egyszer vagy kétszer – esetleg háromszor – kell-e festeni.
Milyen felületet fest?
Mennyi festéket hord fel?
Hogyan fest?
A felhasznált festék minősége A különbség a jelenlegi és az új szín között

Egy jó ökölszabály az, hogy kétszer kell festeni , hogy megfelelően fedő réteget kapjunk. Különbség persze van aközött, hogy kint kell famunkát festeni , vagy belül a falak festése a feladat . Vagy akár kezeletlen fáról van szó, amit festeni kell, vagy már előre lefestett felületről. Ha egyszerűen felfrissíti a meglévő színt ugyanazzal a festékkel, akkor valószínűleg elég lesz egy festékréteg. Ha viszont egy jellegzetes színt fehérrel fest át, akkor általában három réteg festékre van szükség.

Így festhet
színekkel

Számos előnye van annak, ha a falakat különböző színűre festjük, és nem egyszerűen fehér festékkel festjük mind a négy falat, ami az otthon számos más helyiségében szokás. Egyetlen fal festése : Könnyen létrehozhat szép hatást egyetlen fal megfestésével .

Itt természetesen fontos az éles szélek festése , hogy a kontraszt és a szép eredmény valóban látható legyen. Ha egyetlen falat festünk, miközben a többi falat fehérre hagyjuk, akkor a helyiség felosztására használható, pl. kreatív területtel, ahol a gyermek asztala (rajzhoz, festéshez) álljon.

Egy vagy
egész szoba
falterület tisztasági
festése

Egyetlen – de teljes – fal festésének alternatívája a fal egyes részeinek festése. Ez lehet pl. legyen két azonos színűre festett fal , így az a maga módján osztja el a helyiséget, és teret ad egy játszósaroknak vagy hangulatos kuckónak. Egy fal kisebb területét is befestheti, pl. egyszerű hegycsúcsok vagy egy gyönyörű nap.

Választhat, szoba összes falát lefesti - akár azonos színben, akár több árnyalatban vagy színben. Az eredmények nagyon eltérőek lehetnek, de ha minden falat színeznek, az kétségtelenül serkenti a hangulatot és a kreativitást.

Ahelyett, hogy különböző színeket választana, jó ötlet lehet ugyanazon szín különböző árnyalatait választani. Ha ugyanazt a színskálát használja az egész szobában, nagyobb békét és egyensúlyt biztosít.

Az egész otthon vagy annak egy részének egyidejű tisztasági festése hosszadalmas, időt és erőfeszítést igénylő feladat lehet. Aztán gondolj csak bele, milyen, ha kétszer-háromszor kell festeni. A nagyszerű festőmunka alapos és kitartó erőfeszítést igényel – vagy szobafestő segítségét.